ZAJEDNO SMO BRŽI

U okviru druženja održana je aukcija unikatnih radova kreativne radionice Udruge ''Put u život'' (tkanje i oslikano staklo), te prodajna izložba božiænih ukrasa, pri èemu je sav prikupljeni novac uplaæen za rad udruge PUŽ.. Božiæne ukrase su tijekom zajednièkih druženja izradili èlanovi udruge PUŽ i studenti Napretkovci.

Svoj velikodušni prilog dala je i mlada umjetnica Maja Košek, studentica Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i èlanica Napretka, koja je darovala 5 svojih uradaka – slika, a koje su takoðer prodane na aukciji .

 

Posebnu èast prisutnima svojom nazoènošæu priredio je gradonaèelnik grada Zagreba, gospodin Milan Bandiæ. Gradonaèelnik se obratio skupu prigodnim rijeèima, te je iskazao potporu udruzi PUŽ, dok je posebice zahvalio Napretku što je prepoznao i pomogao ovom akcijom rad udruge roditelja djece s posebnim potrebama. Istaknuo je kako je dobra djela veoma bitno èiniti ne samo u ovo predbožiæno vrijeme nego tijekom cijele godine. Na koncu je gradonaèelnik ujedno i otovrio aukciju.

 

Ispred HKD Napredak nazoène je pozdravila gða Slavica Šeriæ, te je zahvalila prije svih roditeljima djece s posebnim potrebama i studentima Napretkovcima na njihovom radu i trudu.

Cjelokupni dogaðaj glazbeno su popratile i uljepšale èlanice HKD Napredak i bivše Napretkove stipendistice, Arijana Mariæ Gigliani, sopran i Marijana Pajiæ, na glasoviru.

Nakon završetka aukcije koja je bila više nego uspješna jer su svi eksponati prodani, nastavljeno je druženje u prostorijama HKD Napredak uz kuhano vino i slastice.