Međunarodna konferencija “Bosna i Hercegovina: Korak do statusa zemlje kandidata – Možemo li ubrzati proces?” u Bihaću

Trodnevna međunarodna konferencija u organizaciji Paneuropske unije Bosne i Hercegovine na temu “Bosna i Hercegovina: Korak do statusa zemlje kandidata – Možemo li ubrzati proces?” bit će održana od 19. do 21. svibnja 2017. godine u Bihaću.

U sklopu konferencije bit će održana tri panela na kojima će više od stotinu sudionika govoriti o trenutnoj situaciji u zemlji, regiji i Europi, integracijskim izazovima te o ispunjavanju uvjeta za kandidatski status Bosne i Hercegovine za članstvo u Europskoj uniji.

Između ostalih, na konferenciji će govoriti Vanja Gavran, predsjednik Paneuropske unije BiH i član Središnje uprave HKD Napredak, Alain Terrenoire, predsjednik Međunarodne paneuropske unije, Melika Mahmutbegović, potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine, Milan Dunović, potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine, Husein Rošić, predsjednik Vlade Unsko-sanskog kantona, Pavo Barišić, ministar znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i glavni tajnik Međunarodne paneuropske unije, Josip Brkić, zamjenik ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, Lars-Gunnar Wigemark, šef Delegacije Europske unije u BiH i specijalni predstavnik Europske unije u BiH, Tonino Picula, zastupnik u Europskom parlamentu, Karl von Habsburg, dopredsjednik Međunarodne Paneuropske unije i predsjednik Austrijskog paneuropskog pokreta, Julie Ward, zastupnica u Europskom parlamentu, Doris Pack, predsjednica Robert Schuman instituta, Bernd Posselt, član Predsjedništva Međunarodne Paneuropske unije i predsjednik Njemačke paneuropske unije.

Očekuje se donošenje deklaracije koju će sudionici po završetku skupa uputiti vlastima Bosne i Hercegovine i predstavnicima međunarodne zajednice.

Hrvatsko kulturno društvo Napredak stalni je partner Paneuropske unije BiH te Međunarodne paneuropske unije.

Program_Bosna i Hercegovina, korak do statusa zemlje kandidata_Možemo li ubrzati proces