Gostovanje kreševskog Napretka u Republici Hrvatskoj

Na poziv KUD-a Izvor iz Generalskog Stola podružnica Kreševo je gostovala 8.i 9. srpnja na “Koncertu ljeta” u Toplicama Lešće, R Hrvatska.

Uz domaćine, KUD Izvor, sa svojim programom sudjelovali su i KUD Mate Balota iz Raklja (Istra) te Kulturna udruga iz Dubrovnika. U zabavnom dijelu programa pjevali su Mirko Cetinski i Cantaduri, Jelena Kuliš Džoja i Šima Gašparac.

Napretkovci iz Kreševa predstavili su se pjesmama u izvođenju Mješovitog zbora i spletom kreševskih igara starije skupine folklora.

Ako se može suditi po reakcijama publike i čestitkama domaćina kao i sudionika programa, nastup Kreševljaka bio je više nego uspješan. Naročito oduševljenje izazvala su djeca obučena u narodne nošnje koja su, poput pravih profesionalaca, nakon dugog putovanja i nesnosne vrućine, odigrala zahtjevnu koreografiju s osmjehom i bez greške.

Odmah nakon nastupa uslijedio je poziv za gostovanje u Karlovcu!

Nakon programa veselje i druženje proteglo se dugo u noć, a već sutradan Napretkovci su bili gosti u Ribniku na proslavi Dana župe, gdje je ponovljen nastup svih sudionika prethodne večeri.

Ovim putem još jednom zahvaljujemo domaćinima na uzvratnom gostoprimstvu i toplom prijemu i čestitamo svim sudionicima Susreta.

Napredak iz Kreševa i ovim gostovanjem pokazao je dostojnu prezentaciju svoje tradicije, kulture kao i radost susreta i druženja.