Vrijedna donacija HKD Napredak Varaždin

Varaždinski ogranak Hrvatskoga kulturnog društva Napredak donirao je u četvrtak 9. studenoga pošiljku knjiga salezijancima u BiH. U pošiljci koju je predsjednik HKD-a Napredak Varaždin Ivan Bošnjak uručio Danijelu Vidoviću, povjereniku za pastoral mladih Hrvatske salezijanske provincije „Sveti Ivan Bosco”, nalaze se, između ostalih, beletristički i znanstveni naslovi, stručne i druge knjige.

Riječ je o tristotinjak knjiga za čiju su donaciju zaslužne uršulinke iz Varaždina, HKD Napredak Varaždin i HAZU Varaždin – Zavod za znanstveni rad, a koje će svoje odredište pronaći u Gimnaziji i Tehničko-obrtničkoj školi Katoličkog školskog centra „Don Bosco” u Žepču u BiH.

Salezijanac Danijel Vidović zahvalio je HKD-u Napredak kao i svima koji su na bilo koji način pomogli u prikupljanju i donaciji knjiga. Iz Napretka se također zahvaljuju dosadašnjim donatorima: HAZU Hrvatska, HAZU Varaždin, Gradskoj knjižnici Varaždin, Knjižnici „Nikola Zrinski” Čakovec, Državnom arhivu Varaždin, obitelji Topić iz Novog Marofa, Spahija iz Čakovca, Kolmanić iz Čakovca, Vertuš iz Čakovca, Hirš iz Varaždina, Uršulinskom samostanu u Varaždinu i ostalima.