Osam zborova na Četvrtim susretima u Kreševu

UHAKUD u BiH u suradnji s HKD „Napredak“ podružnica Kreševo u nedjelju 12. studenog 2017. godine uspješno su organizirali Četvrti susret zborova na kojem su nastupili Zbor mladih „Mir“ iz Mostara,
Vokalna skupina „Arabella“ iz Rame, Mješoviti zbor „Dobri pastir“ iz Mostara, Zbor „Palaus“ iz župe Rotimlje kod Stoca, Mješoviti zbor HKD Napredak iz Kreševa, Mješovita pjevačka skupina „Lampoši“ iz Travnika, Ženski vokalni ansambl HKD Napredak iz Bugojna i Etno skupina „Čuvarice“ iz Rame.

Program je započeo sa svečanom sv. misom u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Kreševu, a nakon toga je u Napretkovu kulturnom domu održan dvosatni koncert u kojemu su uživali brojni posjetitelji. Nakon službenog dijela programa za sve sudionike bio je organiziran prigodni domjenak i druženje.

Voditelji zborova sudjelovali su na okruglom stolu na temu „Rad sa zborovima“, kojeg su predvodili mr. art. Katja Krolo Šarac, izv.prof. i mrt. art. Marina Bazina. UHAKUD u BiH ovim putem zahvaljuje se domaćinima, HKD „Napredak“ podružnica Kreševo na uspješnoj organizaciji četvrtog Susreta zborova. Idući, peti  Susret zborova održat će se 2018. godine u Jajcu.