Zenički Napredak koncertom se odužio Ireni Pajić Marić

U subotu, 2 prosinca 2017. godine u Napretkovu domu Kralj Tomislav u Zenici upriličen je koncert u čast istaknute, nažalost prerano preminule glazbenice Irene Pajić Marić.

Gospođa Irena Pajić Marić je rođena 1978. godine, bila je zenički đak. U Zenici je završila teoretsko-pedagoški odsjek u Srednjoj glazbenoj školi,  a potom isti odsjek na Muzičkoj akademiji u Sarajevu. Krasio ju je, po općoj ocjeni, anđeoski glas i bila je osoba koja na sve stiže. Radnim danom svakodnenvno je putovala u Vitez, gdje je predavala u Osnovnoj glazbenoj školi i vodila mali zbor, pjevala je u sjanom zeničkom oktetu Iskorak, potom ansamblu Fugato Zenica, ansamblu Bel canto, bila solistička podrška bosanskohercegovačkih predstavnika na Eurosongu, te sudjelovala na brojnim humanitarnim koncertima…

I pored brojnih angažmana, Irena je uspjevala voditi (dirigirati) dva Napertkova zbora, Mješoviti zbor i Dječji zbor Latice. Iskustvo koje je stekla u vođenju i dirigiranju Djevojačkim zborom Srednje glazbene škole dobro joj je došlo u radu s dugogodišnjim i uglavnom starijim članovima Napretkovog zbora. Ireninim dolaskom napravljen je i određeni zaokret u repertoaru ovog zbora, postaje poznat široj javnosti u BiH, Hrvatskoj i inozemstvu, promovirajući tako zenički Napredak i kulturno povjesnu baštinu BiH.

Pokojna Irena Pajić Marić uspješno je dirigirala Napretkovim zborom punih deset godina, stoga joj se Hrvatsko kulturno društvo Napredak Zenica koncertom In memorim Irena Pajić Marić želi  zahavaliti. Ovom prilikom zenički Napredak joj je podshumno dodijelio povelju za izniman doprinost pri radu Hrvatskog kulturnog društva Napredak Zenica.

Na koncertu su sudjelovali Irenini prijatelji i saradnici: Duhovni sastav Novo Nebo, anasambl Fugato Zenica, Jenny Vilinski, Srednja muzička škola Zenica i Zbor HKD Napredak Zenica. HKD Napredak Zenica zahvaljuje svima koji su svesrdno pomogli da se koncert realizira.