In memoriam: Tomislav Obrdalj

Vijest da je u 93. godini preminuo Tomislav Obrdalj, dugogodišnji član HKD Napredak, duboko je potresla članove Društva i sve ljude koji su pokojnika poznavali. Tomislav Obrdalj bio je jedan od obnovitelja Hrvatskog kulturnog društva Napredak. Nemjerljiv je njegov doprinos u radu Središnje uprave čijim članom je bio u razdoblju od 1990. do 2000. godine, tijekom tri mandata. Pogreb Tomislava Obrdalja bit će u petak 12. siječnja na groblju Miroševac u Zagrebu.

Povodom smrti gospodina Obrdalja, predsjednik Napretka mons. prof. dr. Franjo Topić uputio je pismo sućuti njegovom sinu Mariu i obitelji:

Poštovani gospodine Obrdalj,

Vijest da je Vaš otac, poštovani gospodin Tomislav blago u gospodinu preminuo iskreno me je potresla, te Vam u osobno ime i u ime Hrvatskog kulturnog društva Napredak upućujem izraze najdublje sućuti. Pokojnog gospodina Tomislava pamtit ćemo kao jednog od obnovitelja našega Društva i osobu koja je uvijek znala prepoznati što je važno za naš narod. A obnova Napretka 1990. je nedvojbeno to bila. Uz to, nikada nećemo zaboraviti njegov golemi doprinos u radu Središnje uprave, tijekom tri mandata od 1990. do 2000 godine.

Taj entuzijazam i posvećenost koji je u presudnim godinama pokazivao pokojni gospodin Obrdalj, HKD Napretku bi bili od velikoga značaja i danas. Zato, ako ima utjehe u ovakovim trenucima, onda je to jedan ispunjen život. A naš pokojni Tomislav je baš takav život živio.

Molim Vas, gospodine Mario, da izraze sućuti prenesete i Vašoj majci, poštovanoj gospođi Zdravki, te Vašoj sestri, poštovanoj gospođi Danijeli i cijeloj tugujućoj obitelji.

S izrazima osobitog poštovanja               

Predsjednik HKD Napredak

prof. dr. Franjo Topić