Najava: Leteće priče u Napretkovom kulturnom centru

Napretkov kulturni centar u Zagrebu poziva Vas u petak 16. veljače u 18,00 sati  na promociju knjige Leteće priče, autorice Nade Arbanas koju organiziraju HKD Napredak i Povjerenstvo za očuvanje obitelji i prevenciju nasilja LC Kontesa Nera.

Nada Arbanas, rođena u Vinkovcima, školovala se u Zagrebu, preko života i učiteljevanja u dalekoj Australiji do obrane zemlje i organiziranja stanovništva u Domovinskom ratu, skrbi za prognanike i izbjeglice kroz državnu službu u Osijeku, ostala je vjerna sebi i svojim idealima: slobodi uma i tijela, poštivanju temeljnih etičkih vrijednosti, socijalnom nauku kršćanstva te predanosti i posvećenosti jasnom cilju. Sudjelovanjem u projektu žene u Domovinskom ratu Snaga ljubavi: činiti dobro s istinitom pričom i zapisom Šaran u katakombama, prevedenom na engleski i španjolski jezik, pjesmom Bez lica, Porukom svijetu 1992. godine i brojnim drugim zapisima, ostavila je trag u burnom razdoblju hrvatske povijesti.

Leteće priče nisu namijenjene samo djeci. Istinite priče spremljene u oblaku za velike i male čekaju Vaše čitanje.

O knjizi će govoriti: Boris Beck, Vera Antolić, Antonija Huljev i autorica Nada Arbanas. U glazbenom dijelu nastupit će Marin Limić, pijanist i skladatelj i Divna Šimatović na gitari.