Grad Jajce okupiralo mnoštvo maškara

Hrvatsko kulturno društvo Napredak podružnica Jajce u suradnji s JPU Dječiji vrtić Bare, OŠ 13. rujan i OŠ Braća Jezerčić Divičani ograniziralo je 13. veljače. 2018. god. Pokladnu povorku u centru grad. Oko 1000 djece iz spomenutih ustanova sudjelovalo je u povorci koja se iz škola zaputila ka centru grada.

Usprkos velikom snijegu koji je dan ranije napadao i koji je i dalje padao na sam dan povorke, mališani su zajedno sa svojim tetama, učiteljicama i nastavnicima prošetali gradom te došli do samog centra grada gdje ih je dočekala vesela glazba.

Svaki se razred predstavio svojom maskom koju su marljivo radili. Tako smo imali ribice, četiri godišnja doba, meksikance, automobile, jabuke, grožđe, leptire i pauke, kišne oblake, perilice rublja, sobove, vitezove i dame, španjolce, rokere, štrebere, vojnike, navijače, svadbu, te mnogo drugih zanimljivih maski. Kreativnosti kao i svake godine nije nedostajalo.

Nakon defilea maškara proglašene su naj maske koje je bilo jako teško izabrati, jer su se svi izuzetno potrudili kako bi se predstavili u najboljem svjetlu. Program je nastavljen uz krafne, glazbu i ples.

Prije pokladne povorke, u subotu 10. veljače održan je već tradicionalni Bal pod maskama. To je prigoda za odrasle kako bi iskazali svoju kreativnost. Ove godine kreativnosti nije manjkalo. Svaka se skupina na izuzetno kreativan i originalan način predstavila svojim performansom. Nakon dodijeljenih diploma za kreativnost zabava je nastavljena uz ugodnu glazbu i druženje.