Predsjednik Napretka primio predstavnika udruge ”Associazione sviluppo e promozione – ONLUS” iz Milana

Napredak je u petak 9. ožujka posjetio Giovanni Salatino, predstavnik Associazione sviluppo e promozione – ONLUS, neprofitne nevladine udruge iz Milana. Gospodina Salatina primio je predsjednik Napretka prof. dr. Franjo Topić koji je uvaženog gosta upoznao s radom Napretka i njegovom kulturnom misijom. Gospodina Salatina posebno je zanimao i dojmio rad Napretkove zaklade Otvorena kuća koja svojim kulturnim, edukacijskim i socijalnim programima pomaže kulturni, ekonomski i demografski oporavak Bosanske Posavine i šire.

Gospodin Salatino raspitivao se i o Napretkovoj Organizaciji mladih. Naime, udruga Associazione sviluppo e promozione između ostalog podržava mlade i projekte međunarodne suradnje mladih, pa se u tom smislu gospodin Salatino raspitivao o mogućnostima suradnje na tom polju s Napretkom. Dogovoreno je da se u bliskoj budućnosti ostvare neki oblici te suradnje.

Gosta iz Italije zanimalo je i kako funkcioniraju međureligijski i međunacionalni odnosi u Bosni i Hercegovini. Gospodin Salatino na kraju se upisao u članstvo HKD Napredak i zahvalio na ugodnom prijemu i konstruktivnom razgovoru u prostorijama Napretkove Središnje uprave.