Komemoracija u povodu 73. godišnjice Bleiburške tragedije

Središnja komemoracija u povodu 73. godišnjice Bleiburške tragedije i Križnog puta održat će se u subotu 12. svibnja 2018. na Bleiburškom polju u Austriji. Komemoracija će započeti molitvom u 11 sati na groblju u Unter-Loibachu, a bit će nastavljena procesijom prema Bleiburškom polju, gdje će se od 12 sati odvijati službeni dio komemoracije: sveta misa, dova i pozdravni govori u ime pokrovitelja, supokrovitelja i organizatora. Misno slavlje predvodit će zadarski nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije msgr. Želimir Puljić.

Ovim putom obavještavamo članove HKD Napredak da je Počasni bleiburški vod i ove godine organizirao besplatan prijevoz za hodočasnike iz Zagreba. Autobusi polaze s zagrebačkog autobusnog kolodvora u subotu, 12. svibnja 2018., od 5 do 6 sati. Nisu potrebne ranije prijave, dovoljno je doći na kolodvor u subotu u rečeno vrijeme.

Vjerujemo kako će i ove, baš kao i svake, godine Napretkovci svojim sudjelovanjem i tihom molitvom na najbolji način iskazati pijetet prema nevinim žrtvama jedne od najvećih tragedija u hrvatskoj povijesti.