Goran Trkulja prvak ŠK Napredak za 2018.godinu

U prostorijama Šahovskog kluba Napredak, koje se nalaze u Hrvatskom domu Kralj Tomislav u Zenici, Šahovski klub Napredak Zenica organizirao je prvenstvo kluba ŠK Napredak za 2018. godinu, koje se igralo od 16. do 31. srpnja 2018.godine.

Prvo mjesto osvojio je Internacionalni majstor Goran Trkulja sa 7,5 poena i bez poraza, drugi je bio Darko Popović sa 6,5, a treći FM Harun Pašalić, također sa 6,5 poena, ali i sa nešto slabijim dodatnim kriterijima.

Učešće u finalu Kluba uzelo je šest prvoplasiranih igrača s prošlogodišnjeg klupskog prvenstva, te četiri nova igrača po dodatnim kriterijima. Tako su na prvenstvu sudjelovali: FM Harun Pašalić, IM Goran Trkulja, FM Enver Muratović, Darko Popović, Bernardina Hadžiselimović, Davor Trogrančić, Mladen Šain, Dino Dauldži, Vinko Mijatović i Slavko Miljak. Prosječan rejting turnira bio je 1766. Tempo igre bio je 90 minuta po igraču, plus dodatak po potezu od 30 sekundi.

Glavni sudac bio je KA Darko Jozić, a pomoćni KA Slavko Miljak.

Nagradni fond turnira iznosio je 500,00 KM raspoređen u pet nagrada. Direktor turnira bio je Darko Popović, predsjednik Kluba.

Inače, IM Goran Trkulja je nekoliko godina uzastopno prvak ŠK Napredak Zenica.