Mladi HKD Napredak posjetili Garevac

Mladi HKD Napredak su 4. i 5. kolovoza 2018. bili u posjeti Napretkovoj Otvorenoj kući u Garevcu. Delegaciju mladih su činili članovi Upravnog odbora Ivana Jurić (Beč), Mario Mijatović (Tuzla), Filip Antić (Sarajevo) i predsjednik Mladih HKD Napredak Robert Petrović. Također, posjetu su prisustvovali i Mladi Napretka iz Tuzle Emir Tuholjaković, Goran Iveljić i Antonio Antić.

Mlade je dočekao Ivan Brkan, uposlenik Otvorene kuće u Garevcu, koji im je dao kratki osvrt na povijest Garevca i ulogu Otvorene kuće koja već dugi niz godina krasi ovo mjesto. Mladi su potom imali sastanak gdje su dogovarali aktivnosti u Garevcu za budući period. Zaključeno je da će Otvorena kuća biti mjesto okupljanja mladih te da kroz radionice i konferencije planiraju uključiti što više mladih u njen rad i tako udahnuti u ovo lijepo mjesto mladost koja je spremna raditi i doprinositi Napretku.

Drugi dan posjete mladi su iskoristili za obilazak Garevca, posebno voćnjaka jabuka koji su jedan od zaštitnih znakova Otvorene kuće.

Svi su se mladi složili da je Garevac mjesto gdje uistinu mogu djelovati i direktnim projektima ostvarivati svoje ideje. Stoga je i poruka na kraju posjete bila: Vidimo se jako brzo u Garevcu u još većem broju!