Najava: Izložba ”Niti duše” u galeriji samostana Sv. Ante

U petak 12. listopada u galeriji samostana Sv. Ante u Sarajevu (Bistrik), s početkom u 19 sati, bit će otvorena posthumna izložba Niti duše slikarice Snježane Kostić.

Snježana Kostić rođena je 6.2. 1963. godine u Sarajevu. Diplomirala je na Pravnom fakultetu u Sarajevu, a postdiplomski studij iz prava mora završila je u Splitu. Radila je kao novinar radija Deutsche Welle iz Makedonije. Slikarstvo je učila u Moskvi i Skoplju. Objavljivala je priče za djecu u dječjim časopisima u Bosni i Hercegovini.

Članica je Likovne udruge HKD Napredak od 2006. godine, a u dva mandata je bila tajnica Udruge. Sudjelovala je na svim Napretkovim izložbama od 2006. do 2015. godine.

Preminula je 1. rujna 2017. godine.

O svojim slikama Snježana Kostić je napisala:

Na mojim slikama sve leti, pjeva i diše. Najviše je ptica, najčešće u letu. Zašto baš ptice? Za mene su one simbol slobode. Prkose sili teže dok lete u visinu, u nepoznata prostranstva. Pjevaju o daljini, veselju, sreći. Sa svakim zamahom krila kao da poručuju da od jutra do mraka treba uživati u svakom trenutku i radovati se životu.