Otvorena tradicionalna Napretkova uskrsna izložba 2019.

Uskrsnom izložbom Udruge likovnih umjetnika HKD Napredak koja je otvorena u ponedjeljak navečer u Maloj galeriji crkve sv. Ante na Bistriku počeli su tradicionalni Napretkovi uskrsni dani 2019.

Još jedna u nizu, Uskrsna izložba djela članova Udruge likovnih umjetnika HKD Napredak i ove godine okupila je veliki broj likovnih umjetnika koji su svojim radovima sarajevskoj publici i ovaj put ponudili istinski likovni užitak. Izložba posjeduje karakter kolektivnosti kao vrijednosti koju treba njegovati a ujedno oslobođena je zahtjeva za određenom povezanošću tematskom ili tehničkom.

U bogatstvu stilskih izričaja izdvajaju se umjetnici opredjeljeni za figuraciju, apstrakciju, eksprezionizam ili eksperiment s različitim materijalima, dok se neki od njih kreću na granici između realnosti i apstrakcije. Na izložbi je prisutan i veći broj pejzažista koji u različitim  tehnikama eksperimentiraju formom, bojom, strukturom i svjetlošću.

Više od 30 stvaratelja je izložilo četrdesetak djela u svim tehnikama za ovu priliku koja se, uz tradicionalne božićne izložbe, odavno svrstava u red najznačajnijih kulturnih događaja u gradu, rekao je moderator na ceremoniji Miroslav Pilj.

Izložbu je otvorio najmlađi član Napretkove Udruge likovnih umjetnika student Akademije likovnih umjetnosti Tomas Perić, na njegov rođendan.

Prisutne je pozdravila i predsjednica Udruge likovnih umjetnika HKD Napredak Hiba Mustafić.

I ovom izložbom članovi Udruge likovnih umjetnika HKD Napredak nisu iznevjerili svoju publiku, za ovaj veliki blagdan, ponudili su im lijep dar, istaknula je akademska slikarica Ivana Ribičić.