Najava: Predavanje prof. Dejana Nemčića – „Hakuna Matata” – od puta po Africi do osmog kontinenta – Virtualno putovanje svijetom na satovima geografije

Čast nam je i zadovoljstvo obavijestiti Vas kako će se u organizaciji HKD-a Napredak i Prirodno-matematičkog fakulteta u Sarajevu u amfiteatru na Prirodno- matematičkog fakulteta u Sarajevu 14.5.2019. godine u 18,00 sati održati predavanje g. Dejana Nemčića.

Dejan Nemčić je profesor zemljopisa iz Zagreba i veliki humanitarac, zbog svojih je uspješnih projekata često gostovao na nacionalnim televizijama. Dobitnik je nagrada Ponos Hrvatske za 2016. godinu, nagrade Učitelj heroj i Bolja Hrvatska za 2017. godinu.  Začetnik je projekta “Uživo sa svih kontinenata”, gdje učenici osnovnih škola na satovima geografije upoznaju svijet uživo, a na način da putem skype poziva kolege iz drugih zemalja. Posljednje dvije godine ljeta provodi volontirajući u afričkim školama, te putem udruge “Možemo zajedno”, prikuplja donacije za lijekove protiv malarije i za izgradnju nove škole u Africi za siromašnu djecu. Diljem Hrvatske drži motivacijske govore za mlade i predavanja o zemljopisu. Za Školsku knjigu priprema nove udžbenike  iz geografije u kojima se obrađuje tematika voda, te je predsjednik humanitarne udruge Možemo zajedno. Gost je i predavač u mnogim zemljama svijeta, od Amerike do Azije.

Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu je parola koju često ističe u svojim javnim nastupima, pri tome upoznajući auditorij o velikom međunarodnom projektu gdje učenici virtualno putuju svijetom i pritom sjede u razredu. G. Nemčić na svojim predavanjima govori i o jednom velikom projektu u Africi, kojim je spašeno tisuće djece od sigurne smrti, o tome kako su obnovili stotine škola, ali i o tome kako su nakon svega pozvani da budu dio svemirskog leta. G. Nemčić naime potiče ideju da pojedinac može mijenjati okolinu oko sebe i činiti da društvo bude bolje. Jedna je to lijepa priča o odricanju, vjeri u uspjeh i ostvarivanju snova.

Želimo na najljepši mogući način prezentirati našim profesorima, učenicima, studentima i svim zainteresiranim građanima Sarajeva, ali i cijele Bosne i Hercegovine, ovaj inovativni pristup učenju, predavanju i kreiranju jedne ljepše i bolje budućnosti kako na lokalnoj, tako i na globalnoj razini, ali i pružiti potporu u prenošenju lijepih misija i vizija ovog mladog i perspektivnog profesora.