Napretkova Ljetna akademija i Ljetna škola njemačkog jezika u Beču

HKD Napredak Austrija Podružnica Beč u kolovozu ove godine organizira Ljetnu akademiju njemačkog jezika u Beču. Akademija je već dvije decenije prepoznata kod učesnika, gdje se svake godine traži mjesto više, a pohađaju ju studenti, te srednjoškolci završih godina. Zbog sve većeg broja upita srednjoškolaca i njihovih roditelja pokrenuta je i Ljetna škola njemačkog jezika koja je prilagođena srednjoškolcima.

Ono što je prepoznatljivo kod ovog tečaja jezika, je to da polaznici nisu bazirani samo na učenje jezika, već i na učenje povijesti i kulture grada Beča. Fokus je svakako na učenju jezika, ali i druženju mladih iz različitih sredina koji zajedno borave 3 tjedna, te svakako i upoznavanju grada Beča. Polaznici akademije organizirani su u 3 grupe, ovisno o stupnju znanja njemačkog jezika, a osim svakodnevne nastave, ponuđen im je dodatni znanstveno – kulturni program, koji obuhvata organizirano razgledavanje grada, te posjet poznatim bečkim turističkim atrakcijama kao što su Povijesnoumjetnički muzej, dvorac Schönnbrun, dvorac Belvedere, carska palača Hofburg, Stephansdom, gradska vijećnica i slično. Osim toga, svake godine organizira se i tzv. „Company day“ – posjet koncernima, Gospodarskoj komori Beč, te susret s ljudima iz gospodarskog i političkog života grada Beča.

Prijave traju do kraja svibnja, a više informacija o samoj akademiji, kao i prijavni obrazac možete pronaći na web stranici www.napredak.at.