Predstavljen program ovogodišnjeg festivala ”Ja BiH…5 dana Zagreba u Sarajevu 2019.”

Već desetu godinu za redom, Udruga za promicanje kulture i umjetnosti JA BIH…iz Zagreba – u suorganizaciji s Hrvatskim kulturnim društvom Napredak Središnja Uprava Sarajevo, te Napretkovim Kulturnim Centrom u Zagrebu, a uz potporu i podršku Grada Zagreba i gradonačelnika Milana Bandića, te Grada Sarajeva – organizira festival  Ja BiH… 5 dana Zagreba u Sarajevu 2019.

Tim povodom u kinu Meeting Point u Sarajevu danas je održana press konferencija na kojoj je predstavljen program ovogodišnjeg festivala Ja BiH…5 dana Zagreba u Sarajevu 2019.

Novinarima su se obratili gospodin Ismet Efendić, predsjednik udruge Ja BiH, gospodin Ivica Propadalo, umjetnički direktor ove udruge, prof. dr. Franjo Topić, predsjednik HKD Napredak, gospođa Almedina Porča, pomoćnica načelnika Općine Stari Grad za odnose s javnošću i informiranje, gospodin Zlatko Gall, likovni kritičar te legendarni TV urednik gospodin Đelo Hadžiselimović.

Predsjednik udruge Ja BiH Ismet Efendić pozdravio je sve nazočne i zaželio svima dobrodošlicu na desete Dane Zagreba u Sarajevu.

Uvijek smo imali najbolje namjere da iz onoga šta možemo i šta nam se ponudi dovedemo u Sarajevo, grad koji svi cijene i hvale po kulturi i umjetnosti. Svih tih 10 godina mi smo imali svoje stalne suradnike koji su nas podržavali, u prvom redu to je HKD Napredak, istaknuo je Efendić.

Umjetnički direktor gospodin Ivica Propadalo najavio je svoju izložbu staklenih skulptura u Galeriji ALU u Sarajevu koja će otvoriti ovogodišnji festival. Riječ je o postavci koja donosi četrdesetak skulptura od kristala, a koje su namjenski izrađivane kao nagrade na različitim festivalima i izborima.

Mi smo uvijek bili otvoreni za svaku suradnju na polju umjetnosti i kulture i izuzetno smo ponosni što smo dio ovog festivala od početka. Ja smatram da svi mi moramo da gradimo mostove između ljudi, a ovaj festival je upravo to – most koji povezuje dva grada i dvije države, istaknuo je prof. dr. Franjo Topić, predsjednik HKD Napredak.

Festival će se održati od 10. do 14. lipnja 2019 godine na nekoliko različitih lokacija u Sarajevu, sa brojnim manifestacijama – od filmova, kazališnih predstava, izložbi pa sve do manifestacija za djecu i gastro ponude.