Učenici i nastavnici OŠ “Antun i Stjepan Radić” iz Gunje posjetili Središnjicu Napretka

U ponedjeljak 10. lipnja 2019. godine trideset i dva učenika OŠ “Antun i Stjepan Radić” iz Gunje predvođeni svojim nastavnicima Matildom Šokčević, prof. vjeronauka, Idrizom Bešićem, imam gunjanski, Marijanom Lucić, prof. matematike i informatike, Dinom Perićem, učitelj razredne nastave, Mirelom Lešić, učiteljica razredne nastave, Elenom Nikolić-Pavić, učiteljica razredne nastave i Ljerkom Šikić, asistentica u nastavi posjetili su Središnjicu HKD Napredak u Sarajevu.

Goste su dočekali djelatnici Napretka koji su ih upoznali ukratko s poviješću i djelovanjem Napretka istaknuvši da je Napredak upravo i utemeljen s ciljem pomoći učenika i studenata u njihovom školovanju i darovali im prigodne poklone.

Učenici i njihovi nastavnici su ovom prilikom donijeli školski pribor i materijal prikupljen u njihovoj školi i na taj način dali svoj doprinos i podršku humanitarnoj akciji  Olovka iz BiH u Africi piše stih” koju HKD Napredak organizira u suradnji sa Udrugom “Možemo zajedno” a koja ima za cilj prikupljanje školskog pribora za divnu afričku dječicu i novčana sredstva za lijekove protiv malarije.