Održana jubilarna deseta po redu „Večer opernih arija“

Sinoć je u dvorani Napretkovog kulturnog centra u Zagrebu desetu godinu zaredom, održan tradicionalni koncert pod nazivom „Večer opernih arija“. Ovim koncertom Napredak i  Arijana Gigliani Philipp obilježili su i mali jubilej dobre koncertne suradnje kojima se promoviraju uspješni mladi glazbenici – pjevači.

Sinergijom dobrog odabira opernih arija kao i veoma dobrom  interpretacijom mladih pjevača, postigla je da ova jubilarna večer opernih arija ostane u dobrom sjećanju kako publici tako i izvođačima. Bilo je tu sjajnih izvođenja Mozart-ovih, Puccinijevih, Belinijevih arija drugih arija koje su mladi pjevači veoma dobro i uspješno izvodili. Neki od njih poput sopranistica Veronike Jelice i Katarine Škrlec uskoro čekaju novi glazbeni izazovi u karijeri, pa ako nastave kao do sada, vjerojatno ćemo u narednom periodu imati prilike čuti o njihovim nastupima. Tu su i tenori Goran Babić koji je već duže vrijeme veoma dobar te Antonio Ceković koji je kroz ovu godinu ostvario značajan napredak. Tu su također i sopranistica Paula Tumir i bariton Ivan Heinrich koji ne zaostaju bitno za njima. Svi ti pjevači osvojili su brojne nagrada  na županijskim, državnim i međunarodnim natjecanjima pa možemo vjerovati da će njihove karijere i ubuduće ići uzlaznom putanjom. Svi izvođači nastupili su pouzdanu i muzikalnu  klavirsku pratnju korepetitorice Dine Dorotić.

Na kraju koncerta nastupila je i Arijana Giglijani Philipp koja je izvela ariju Adriana Lecouvrer „Io son l umile ancella“ i oduševila prisutnu publiku.

Nju ćemo ponovno imati prilike čuti u ponedjeljak, 1. srpnja  2019. na zagrebačkom trgu Kralja Tomislava gdje će nastupiti uz pratnju Simfonijski puhački orkestar hrvatske vojske s kolegom tenorom Miljenkom Đuranom, pod dirigentskom palicom Miroslava Vukovojca Dugana.

Koncert je organiziran pod pokroviteljstvom Grada Zagreba u sklopu programa „Glazba i grad – Zagreb clasic 2019.“