Preminuo predsjednik Napretkove podružnice u Doboju vrhbosanski svećenik Pero Iljkić

Nakon kraće bolesti, odnosno moždanoga udara, u 56. godini života preminuo je u sarajevskom Sveučilišnom kliničkom centru, u jutarnjim satima 7. rujna, predsjednik Napretkove podružnice u Doboju vrhbosanski svećenik Pero Iljkić.

Ispraćaj tijela pokojnog svećenika Pere bit će u 9:00 sati u utorak 10. rujna, u sjemenišnoj crkvi Sv. Ćirila i Metoda u Sarajevu, a misa zadušnica istoga dana u 15:00 sati u crkvi u Čardaku nakon koje je ukop na mjesnom groblju.

Vlč. Pero je rođen 1. listopada 1963. godine u Gradačcu od roditelja pok. Jakova Iljkića i Serafine rođ. Omazić koji su bili nastanjeni u župi Čardak u Bosanskoj Posavini. Nakon osnovnoga obrazovanja u Čardaku i gimnazije u Dubrovniku, teologiju je završio u Sarajevu gdje je 1989. godine zaređen za svećenika Vrhbosanske nadbiskupije. Vrijeme posljednjega rata proveo je na službi u Sarajevu, gdje je bio župnikom u Novom Gradu.

Uz ostale svećeničke službe, dugo godina je župnički predvodio vjerničku zajednicu u Lukavcu te je bio dekan Tuzlanskoga dekanata.

Vlč. Pero bio je jedan od pokretača obnove rada Napretka u Lukavcu (2003. godine) i član Upravnog odbora Podružnice u Lukavcu te aktualni predsjednik Napretkove podružnice u Doboju.

Bolest, a potom i smrt, ga je zadesila dok je obavljao službu župnika u Doboju.

Pok. Pero Iljkić, kojega su kolege i narod od milja zvali Kvisko, bio je svećenik vedroga duha, uvijek spreman nesebično svima pomoći te je njegova dobrota uvijek išla ispred njega u svako mjesto kamo je kanio doći ili bio poslan.

U ime Središnje uprave Hrvatskog kulturnog društva Napredak i u svoje osobno ime izraze iskrene sućuti obitelji, prijateljima i kolegama svećenicima u povodu smrti vlč. Pere Iljkića upućuje predsjednik HKD Napredak dr. sc. Nikola Čiča.

Pokoj vječni daruj mu, Gospodine!